maandag 30 maart 2015

stage Kelstein week 7

Hallo,

Er is weer een week  voorbij. Maar wel een hele leuke. Dinsdag ben ik mee geweest naar een projectbespreking voor het telen van food grade zoutwateralgen. Dit was heel erg interessant, omdat het veel met mijn onderzoek te maken heeft. Er gaat geprobeerd worden om op productiewater, grondwater en zeewater algen te laten groeien. Als dit lukt hoeven er geen nutriënten meer gebruikt te worden om het water zout te maken.
Verder ben ik deze week veel bezig geweest met de fosfaat thee voor de algen. Er moet elke dag nieuwe dikke fractie in de zakken worden gedaan en het opslagvat moet op pijl blijven.
Tank 1 met Spirulina is deze week dood gegaan. Dit komt waarschijnlijk doordat de zekering in de verwarmer kapot is gegaan, en dan loopt de temperatuur snel op en daar kan Spirulina niet tegen.
Ook ben ik nog wat bezig geweest met de kleurstoffen, heb ik mijn dagelijkse metingen gedaan en heb ik geoogst.
Kortom een super week.

Tot volgende week

Gr. Jelle    

3 opmerkingen:

  1. Hoi Jelle,
    Dat klinkt inderdaad als een leerzame en interessant week. Hartstikke fijn.
    Kun je beschrijven wat je precies met de kleurstoffen hebt gedaan?

    Groet,
    Marcia van de Wiel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marcia,

      Op het moment vries ik het in, om het op een later moment verder schoon te maken. Daarna zou ik deze voor consumptie kunnen gebruiken.
      Ik hoop dat je vraag zo beantwoord is.

      Gr jelle

      Verwijderen
  2. Hallo Jelle,
    Ik kan je geen ongelijk geven dat wat je aan het doen bent met algenkweek onderzoek hartstikke interessant is. Als je een manier vindt om de algen in andere soorten mediums weet laten groeien en je op nutriënten voor de mediums kunt gaan besparen dan zak dat weer een hoop schelen. Aan zowel tijd, geld als voorbereiding. Als je weet hoe je ze op een simpelere manier kunt laten groeien dan is dat inderdaad een hele vooruitgang. Als ze in zo'n omstandigheden ook nog beter gaan groeien al helemaal. Veel succes ermee.

    Groetjes,

    Paul.

    BeantwoordenVerwijderen